top of page

Onderzoek Fontys Venlo bekroond met Award in de VS

Voor een groot publiek in Washington DC presenteerden onderzoekers van Fontys Venlo (Kristel Alons-Hoen en Guy Somers) en Ron van Duin (Lector Port & City Logistics van Hogeschool Rotterdam) hun KennisDC Logistiek project ‘Synchro Maturity model’ en het project SYN-ERGIE.

Zij hebben de “Private Sector Applicability Award” gewonnen voor het onderzoek “Moving from Intermodal to Synchromodal Transport: A Maturity Model Applied to a Case Study in Northwestern Europe.” De presentatie vond plaats voor het ‘Standing Committee on Intermodal Freight Transport’.

Deze commissie maakt deel uit van het ‘Transportation Research Board (TRB)’ en kwam bijeen tijdens de Annual Meeting 2019 in Washington. TRB vond voor de 98e keer plaats en er werden 5.000 presentaties verzorgd tijdens 800 sessies. Met 14.000 professionals is TRB Annual Meeting de grootste wereldwijde bijeenkomst van transportprofessionals en onderzoekers met een focus op innovatieve oplossingen voor alle vervoerswijzen.

Het ‘Standing Committee on Intermodal Freight Transport’ beoordeelde meerdere onderzoeken met betrekking tot intermodaal goederenvervoer. Het comité kende deze prijs toe aan het beste onderzoek dat zich richt op oplossingen met een grote impact in intermodaal vrachtvervoer voor de private sector.

 

Het SYN-ERGIE project krijgt financiële steun van het Interreg-programma Grensregio Vlaanderen-Nederland.

Meer info over het project? Neem dan zeker contact me ons op!

POM West-Vlaanderen
LIOF

Pieter Decloedt: 0032 (0)50 74 06 15 of pieter.decloedt@pomwvl.be

Jos Ernenst: 06 29 530 993 of syn-ergie@liof.nl

bottom of page