top of page

SYN-ERGIE - Midterm Event: combineer en optimaliseer uw logistiek transport

27 september 2018, Havenhuis Antwerpen

Op donderdag 27 september 2018 organiseerden de partners van het SYN-ERGIE project een interactief Midterm Event in het Havenhuis Antwerpen. 

Uitgangspunt? Hoe transport in de praktijk optimaliseren door synchromodaliteit. Synchromodaliteit komt om de hoek kijken als de sector zoekt naar slimme transportoplossingen als antwoord op de huidige congestie op de weg. Maar voor velen blijft de toepassing ervan onduidelijk. 

 

Intussen staat SYN-ERGIE halfweg het traject en tijd dus om concrete resultaten toe te lichten en vooruit te blikken naar de toekomstige acties. Dit op een unieke locatie in de Antwerpse dokken, in aanwezigheid van een divers geïnteresseerd publiek. Onderzoekers en bedrijven gaven het programma vorm met interessante toelichtingen en getuigenissen.

Synchromodaliteit: werking, voorwaarden en mogelijkheden

  • Bart Vannieuwenhuyse (consultant SYN-ERGIE) lichtte toe hoe het project een multimodaal transportaanbod op de as West-Vlaanderen-Antwerpen-Nederlands Limburg gerealiseerd ziet.

  • 'Een Maturity model' voor synchromodaal vervoer, toegelicht door Kristel Alons-Hoen (Fontys Hogescholen Venlo).

  • Yves Seurynck (VIVES) en Guy Somers (Fontys Hogescholen Venlo) ontwikkelden een clickable demo 'Synchrotool' om de meerwaarde van synchromodaal transport voor organisaties en bedrijven tastbaar te maken.

Synchromodaliteit in de praktijk

Peter Pardoel (Cabooter Group) en Carmen Wallays (Agristo) gaven een inkijk in hoe synchromodaliteit op vandaag al wordt toegepast in het bedrijfsleven: focus op spoor en binnenvaart.

bottom of page